Sunday, 20 January 2019
  • Renderforest website publishes a report under the tittle " #videomarketing statistics to know for 2019" https://t.co/GEZSNdMhwA
  • Dubai Council for the Future of Media is chaired by @malmarri, Director General of Government of @DXBMediaOffice… https://t.co/iYARDbcVtd
  • Under the directives of @HHShkMohd, @HamdanMohammed launched today “#Dubai Future Councils”, a futuristic platform… https://t.co/ZtCJ90MRZ7
  • .@Reuters: @facebook Inc (FB.O) will invest $300 million over three years in local news globally as it faces bliste… https://t.co/Ao9dCntg9i
  • Islam Zween, CEO of Argaam: in a fast-paced and data-driven world, media professionals face big challenges and diff… https://t.co/pnRG2bPbhi
  • Director of @DubaiPressClub Maitha Buhumaid: the digital age offers people easy access to information from multiple… https://t.co/BBB5rS5wyG
  • .@DubaiPressClub in partnership with @DP_World, organised a workshop focused on data Journalism and how data can be… https://t.co/8zcvZfhslI

14th Arab Media Forum 2015 program

Arab Media Forum 2015

“New Perspectives”
12-13 May, 2015
Madinat Jumeirah, Dubai

Tuesday, May 12, 2015 – Day 1

TimeDescription
09:30 AM – 10:00 AMRegistration
10:00 AM – 10:20 AM20-minute talk: “Media Innovation ... Ambitions and Expectations”
Speakers: Amina Al Rustamani
10:30 AM – 11:30 AMPanel discussion: “Perspectives that are Changing the World”
Moderator: Naofer Ramoul
Speakers: Ebtisam Al Ketbi, Turki Al Dakhil , Fawaz Gerges, Nart Bouran
10:30 AM – 11:30 AMWorkshop: “Facebook: The New Communications Era”
11:00 AM – 11:20 AM20-minute talk: “Growing an Audience”
Speakers: Zach King
11:30 AM – 12:00 PMBreak
12:00 PM – 01:00 PM
(Welcome Remarks and Formal Inauguration - Madinat Arena )
Formal inauguration by His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice-President and Prime Minister of the UAE and Ruler of Dubai
 Welcome Speech by: Mona Ghanim Al Marri Chairperson, AMF Organizing Committee and President, Dubai Press Club
 Main panel discussion: “Stereotypes: Islam and Muslims”
Moderator: Sawsan Al Shaer
Speakers: Dr. Iyad Madani
01:00 PM – 01:30 PMLunch Break ( Sponsored by Dafza )
01:25 PM – 01:45 PM20-minute talk: “Drone Journalism”
Speakers: Matt Waite
01:30 PM – 02:00 PMMain panel discussion: “Arab Media 2015: A GCC Perspective”
Moderator: Sami Al Reyami
Speakers: Sheikh Salman Sabah Al Salem Al Humoud Al Sabah
02:00 PM – 02:20 PM20-minute talk: “Balanced Reporting in an Ever Connected World: News in Real Time”
Speakers: Thomas Kent
02:00 PM – 03:00 PMWorkshop: “The Rise of Video and New Storytelling Formats” Presented by: REUTERS
02:30 PM – 03:30 PMPanel discussion : “Media and Hooliganism in Sports”
Moderator: Mustafa Agha
Speakers: Hassan Al Mestikawi, Ezzuddin Mayhubi, Mohammed Al Rumaithi
02:30 PM – 02:50 PM20-minute talk: “Documentary”
Speakers: Nareen Shammo
03:00 PM – 04:00 PMWorkshop: “How to Choose the Best News Image”
03:30 PM – 03:45 PMBreak
03:45 PM – 05:00 PMPanel discussion: “Decisive Storm” Media on the front line . In Collobration with: Al Arabiya
Moderator: Najwa Kassem
Speakers: Ali Al Noaimi, Fahad Al-Shulaimi, Mamoun Fandy, Salman Al-Dossary

Wednesday, May 13, 2015 – Day 2

TimeDescription
10:00 AM – 10:30 AMPanel discussion: “Has the media forgotten the Palestinian cause?”
Speakers: Dr. Musthafa Barghouti
10:00 AM – 10:20 AM20-minute talk: “Innovation and the Future of Digital Publishing”
Speakers: Meredith Artley
10:00 AM – 11:00 AMWorkshop: “Reporting on the Middle East” Presented by: AP
10:30 AM – 11:00 AMPanel discussion : “Regional Political Shifts”
Moderator: Sherif Amer
Speakers:  Amre Moussa
10:30 AM – 10:50 AM20-minute talk: “Social Isolation”
Speakers: Fatima Al Salem
11:00 AM – 11:15 AMBreak
11:15 AM – 12:00 PMPanel discussion : “A Brighter Future”
Moderator: Yusuf Serif
Speakers: Dr.Anwar Gargash
11:30 AM – 11:50 AM20-minute talk: “How can we achieve innovation through language?”
Speakers: Sohair Al Soukkary
11:30 AM – 12:30 PMWorkshop: “The Importance of Data in the Digital Age” Presented by: Google
12:00 PM – 12:45 PMLunch Break (sponsored by Dafza)
12:40 PM – 01:00 PM20-minute talk: “The Science of Social Media Influence”
Speakers: Michael Wu
12:45 PM – 01:45 PMPanel discussion : “The Chaos of Ethics”
Moderator: Sahar Al Mizari
Speakers: Alain Gresh, Badria Al Beshr, Samia Nakhoul, Moataz Al-Demerdash
01:00 PM – 02:00 PMWorkshop: “Media and Digital Equations”
01:45 PM – 02:30 PMPanel discussion : “The outlook for the Arab world from the perspective of international media”
Moderator: Faisal Abbas
Speakers: Roger Cohen, Michèle Léridon
02:00 PM – 02:20 PM20-minute talk: “Bilal Movie”
Speakers: Ayman Jamal
02:30 PM – 02:45 PMBreak
02:45 PM – 04:00 PMPanel discussion : “What is the role of the artist today?” - The Arena
Moderator: Rabia Al Zayat
Speakers: Balqees, Saba Mubarak, Latifa Arfaoui, Lotfi Bouchnak
07:00 PM – 08:00 PMArab Journalism Award Ceremony

Click here to download the agenda.